Info

Fysikerpodden

Fysikerpodden med Jessica och Stella handlar om fysik i allmänhet, och partikelfysik i synnerhet eftersom det är det område vi båda doktorerar inom. Det blir högt och lågt och rolig fysik med ambitionen att inte vara alltför tekniska utan att tumma alltför mycket på sanningen.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
2016
December
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Jun 14, 2016

Till Fysikerpoddens tjugoåttonde avsnitt bjöd Stella och Jessica in Gustav Källstrand, vetenskapshistoriker på Nobelmuseum. Vi använder oss av vår samlade kunskap för att prata om de tio populäraste Nobelpristagarna i fysik. Fysikerpodden erbjuder förklaringar för fysiken för vilken priset gavs och Gustav kommer med insikt i fysikernas personliga liv.

Vilka namn på listan kände ni till sen tidigare? Vilka namn saknade ni? Finns det någon fysiker ni vill att vi pratar mer om?

Lyssna, lär och dela gärna!

2 Comments
 • a year and a half ago
  Fysikerpodden
  Hej!

  Kul att du gillar podden! Och tack för tips, vi tar med oss dem. Unparticles hade en kort storhetstid och det talas numera sällan om dem. Vi har nog snuddat vid Wilczeks pris när vi talat om den starka kraften, men vem vet det kanske vi kommer tillbaka till!
 • a year and a half ago
  Fysikintresserad dyskalkylektiker
  Hej,
  tack för en intressant och bra pod!

  Hittade hit av en slump, lyssnar egentligen aldrig på podar. Blev dock lite nyfiken på den här och kunde inte låta bli att lyssna. Jag blev inte besviken.

  Det här avsnittet blev alltså mitt första, trots att symmetriavsnittet egentligen lockade betydligt mer.
  Kommer fortsätta lyssna på era tidigare avsnitt och hoppas att det även kommer fler intressanta avsnitt framöver, kanske där ni pratar om Unparticle theory, det verkar intressant. Kul om ni kunde lyckas ragga med Tegmark till ett avsnitt också.

  Kul förresten att ni nämnde Frank Wilczek, även om det bara var i förbifarten. Skulle gärna höra lite mer om honom och hans pris 2004.