Info

Fysikerpodden

Fysikerpodden med Jessica och Stella handlar om fysik i allmänhet, och partikelfysik i synnerhet eftersom det är det område vi båda doktorerar inom. Det blir högt och lågt och rolig fysik med ambitionen att inte vara alltför tekniska utan att tumma alltför mycket på sanningen.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
2016
December
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: December, 2015
Dec 21, 2015

I det artonde avsnittet ger vi oss in på det här med kvantmekanik igen. Efter så många år av lyckade experiment och förutsägelser inom kvantmekaniken kan fysiker fortfarande inte komma överens om hur man borde tolka den. Vi tar upp några av dessa möjliga tolkningar som har överlevt och någon som blivit motbevisade under åren. Vilken tilltalar dig mest?

God lyssning!

Dec 7, 2015

I det sjuttonde avsnittet av Fysikerpodden har Stella och Jessica valt temat Nobelveckan. Vi pratar om vad som händer under årets Nobelvecka och lite om Nobelprisets historia. Vi funderar även över hur det kommer sig att Nobelpriset är så prestigefyllt som det faktiskt är. Slutligen tar vi upp några upptäckter i fysikens historia som vi anser har gjort sig förtjänta av ett Nobelpris, men som ännu inte fått något. Trevlig Nobelvecka och god lyssning!

1